Resurs Classic

Resurs Classic från Resurs Bank är det kostnadsfria kreditkortet som ger flexibla betalningsalternativ. Med kortet kan du handla först, få fakturan månaden efter och alltid upp till 60 dagars fri kredit. Välj om du vill betala hela beloppet eller om du vill dela upp det. 

Resurs Classic är ett enkelt kreditkort att ha att göra med. Det är kortet för dig som tycker att det viktigaste med ett kreditkort är att ha möjligheten till att kunna handla flexibelt på kredit.

Resurs Classic översikt

 • Helbetala eller delbetala.
 • 6 månaders räntefri nedbetalning.
 • 60 dagars räntefri kredit.
 • Ingen årsavgift.
 • Kontaktlös betalning.

Helbetala eller delbetala

Det fina med Classic är flexibiliteten. Varje gång du handlar med kortet får du upp till 60 dagars fri kredit. När fakturan väl kommer bestämmer du dig i lugn och ro för om du vill betala allt på en gång, eller om du vill dela upp det och ta det lite i taget.

6 månader räntefritt med Resurs Classic

När du bestämt dig för att dela upp din betalning ger Classic dig olika fördelaktiga alternativ att välja mellan. Till exempel kan du välja en delbetalningsplan på 6 månader, och då utan att det tillkommer räntekostnader.

Ingen årsavgift

Resurs Classic är Resurs Banks enda kort som det inte kostar dig något att äga. Det betyder inga återkommande månadskostnader, ingen årsavgift för kortet. Det betyder också inget onödigt och inga konstigheter. Med Classic betalar du som det passar dig.

supreme card gold kreditkort


Fördelar med Resurs Classic Mastercard

6 månaders räntefri delbetalning. 

Med Resurs Classic kan du betala dina köp som det passar dig bäst, allt på en gång eller i mindre delar över en längre period. För att du ska slippa stressa och ha gott om tid att betala kommer fakturan först månaden efter att du gjort ditt köp. Då kan du välja mellan att dela upp betalningen över en viss tid, t. ex. 6 månaders räntefri delbetalning*, eller som en viss andel, t. ex. 1/10 eller 1/20 av totalbeloppet. Att delbetala gör att du får en jämnare månadskostnad och bättre kontroll över din månadsekonomi.
* Kredit 10 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 1 667 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 5,82 %. Totalbelopp 10 331 kr.

Kontaktlös betalning

Allt fler butiker erbjuder kontaktlös betalning. Har ditt Resurs Classic Contactless-symbolen på kortet kan du börja blippa. Detta innebär att det räcker att du håller kortet intill terminalen för att köpet ska gå igenom.

Säker betalning med MasterCard Secure Code

Resurs Classic är kopplat till Mastercard SecureCode. Detta innebär att när du genomför ett köp online kommer du att få en verifieringskod via sms som du använder för att bekräfta ditt onlineköp. En smart og kostnadsfri extra säkerhetskontroll.

SMS kvitto vid betalningar över 500 kr

Den kostnadsfria tjänsten sms-kvitto ger dig extra trygghet, genom att du får ett sms varje gång du gör ett köp över 500 kronor. Tjänsten aktiveras automatiskt.

Räkningsbetalning

Betala dina räkningar med ditt Resurs Classic. Samla alla räkningar på en plats och dela upp betalningen på det sätt som passar dig. Helbetala eller delbetala.

Resurs Classic kortet kan aktiveras till Mastercard Masterpass

Du kan anslut ditt Resurs kort till Masterpass. Det är en digital betalsätt som gör det enklare shoppa online med ditt Mastercard.


Fördelar Resurs Classic

 • 6 månaders räntefri nedbetalning.
 • Kontaktlös betalning
 • Säker betalning online med Mastercard Secure Code.
 • Kortet kan anslutas till Masterpass.

Nackdelar

 • Inga typer av rabatter eller bonusar.
 • Hög uttaksavgift

Du kan ansöka om Resurs Classic:

 • Minst 18 år
 • Fast månadsinkomst
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Folkbokförd i Sverige

Prislista Resurs Classic

Max kreditgräns: 30 000 kr
Kredit upp till 60 dagar 0 kr
Ränta: 14,36% – 19,32%
Effektiv ränta: 18,93% – 24,90%
Ränta vid gratis 6 månaders räntefri nedbetalning: ränta 0% och effektiv ränta 4,4%.
Uppläggningsavgift vid 6 månaders räntefri nedbetalining: 97 kr
Administrationsavgift vid användning av kredit: 39 kr mån
Sms kvitto (vid köp över 500) 0 kr
Uttag räkningsbetalning 1%

Kortavgift per år: 0 kr
Valutaväxlingspåslag av köp/uttagsbelopp 1,97 %
Procentuellt påslag av kontantuttag i bankomat 2,97 % dock lägst 35 kr
Procentuellt påslag av kontantuttag via blankett 3,95 % dock lägst 35 kr
Uttagsbegränsning per tillfälle 5000 kr
Uttagsbegränsning per sjudagarsperiod 15000 kr

Andra kostnader med Resurs Classic

Extrakort 50 kr
Ersättningskort 50 kr
Kontoefterforskning 50 kr
Uttag räkningsbetalning 1%
Kopia köpnota 50 kr
Kopia extra kontoutdrag 50 kr
Utbetalning tillgodo 50 kr
Ändringsanmälan (t.ex. namn eller adress) 50 kr
Övertrassering 145 kr
Debitering vid felaktig reklamation 300 kr
Emergency Cash 595 kr

Prisexempel: Kredit 10 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 1 667 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 5,82 %. Totalbelopp 10 331 kr.

Vanliga frågor

 • Vad är ett bensinkort?

  Ett bensinkort är ett kallenamn på ett kreditkort som ger rabatt eller bonus när man tankar bilen med drivmedel som bensin och diesel.

 • Vad är ett bonuskort

  Ett bonuskort är ett kreditkort som ger bonus, rabatt eller cashback när du handlar varor med kreditkortet. Ofta ger bonuskort generell bonus på alla varuköp som görs med kortet.

 • Vad är ett resekort?

  Ett resekort är ett kreditkort som ger fördelar i förbindelse med resan som tex reseförsäkring och rabatter hos hybilsföretag och andra relaterade produkter och tjänster som är bra att ha när man reser utomlands eller inrikes.

 • Vad är ett kreditkort?

  Ett kreditkort är ett betalningskort där användaren handlar på kredit för att betala tillbaka senare. Kortutgivaren, oftast en bank, lånar ut pengar(ger kredit) till användaren. Användaren betalar tillbaka senare. Betalas hela krediten tillbaka vid första förfallet är köpet räntefritt. För all kredit som inte blir betalat vid det första förfallet betalar användaren ränta på. Kreditkort är oftast ett fysiskt kort utformat i plast, men kan också vara virituella kort som man använder genom att handla på nätet eller med sin mobiltelefon.

 • Vad är kreditgräns?

  Kreditgränsen är den största krediten man kan ha utestående på ett kreditkort. Har man en kreditgräns på 100.000 kr betyder det att man inte kan vara skyldig banken mer än 100.000 kr på detta kortet.

 • Får man alltid max kreditgräns i kreditt när man blir beviljad ett nytt kort?

  Nej, oftast blir man först beviljad en lägre kredit än maxgränsen på kreditkortet. Om man sköter återbetalningarna kan man få en höjd kreditgräns med tiden.

 • Vilket kreditkort är bäst?

  Det finns inget facit på vilket kreditkort som är det bästa kortet. Olika kreditkort passar olika bra till olika personer. Det viktigaste när man skall hitta ett kreditkort är att hitta ett kreditkort som passar till sina egna behov.

 • Spelar det någon roll om kreditkortet är Mastercard eller Visa?

  Det spelar väldigt liten roll om du har ett Mastercard eller ett Visa, det påverkar inte fördelarna på kortena. Bägge system är globala och fungerar i de flesta länder i världen. För att gardera sig kan man ha minst ett av vardera kort.

Om Resurs Classic

Resurs Bank står bak de olika Resurs kreditkorten. Banken är en av Sveriges snabbast växande banker och består av Resurs Bank och Solid Försäkringar. Resurs Bank inriktar sig mot detaljhandeln och privatkunder, företaget är marknadsledande inom finansiering för detaljhandeln och var först med att lansera räntefritt i Sverige redan på 1980- talet. Resurs Classic är ett av Sveriges mest generösa betal- och kreditkort. Totalt arbetar ca 730 personer i koncernen.

Resurs Classic Mastercard

Resurs Classic översikt

 • Max kreditgräns: 30 000 kr
 • Räntefritt: upp till 60 dagar
 • Årsavgift: 0 kr
 • Nominell ränta 14,36% – 19,32%
 • Extrakort 50 kr

Krav til den som ansöker:

 • Minst 18 år
 • Fast månadsinkomst
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Folkbokförd i Sverige