Jämför matkort

Matkort är kort som ger bonus och cashback varje gång du handlar mat och dagligvaror. Jämför och hitta bästa matkortet till dig. Välj rätt kort och få rabatt varje gång du handlar mat och andra varor.

Våra toppval för matkort

 • Coop Mastercard

  Bonus 0,5 poäng per krona på allt du tankar. Motsvarar 0,5 % i bonus.

  0,5 % bonus på allt du handlar + mellan 0,5 % - 5 % bonus hos Coop.

  Kompletterande reseförsäkring.

  0,5 % bonus på allt du handlar
  Upp till 5 % extra bonus hos Coop
  Må være eller bli medlem av Coop for å kunne få kortet
  Max kredit: 100 000 kr
  Räntefri kredit: 55 dagar
  Årsavgift: 0 kr / 295 kr
  Åldersgräns: 20 år
  17,01 % med e-faktura. Beräknad på en årsränta på 16,20 %. Det sammanlagda beloppet blir 21 714 kr vid utnyttjat kreditbelopp om 20 000 kr, under förutsättning att krediten är återbetald på 12 månader och 39 räntefria dagar har utnyttjats.
  • Bonus
   0,5 poäng per krona på alla varuköp + mellan 0,5 - 5 poäng hos Coop. Bonusen används som värdecheckar hos Coop eller i poängshoppen.
  • Försäkringar
   Kompletterande reseförsäkring och köpsföräkring med drulleförsäkring och prisgaranti.
  • Ränta
   16,20 %.
  • Cashback
   Ja, kan tas som värdecheckar
  • Bensinrabatt
   0,5 % på allt du tankar
  • Inkomstkrav
   125 000 kr per år
  • E-faktura
   0 kr
  • Aviavgift
   29 kr
  • Korttyp
   Mastercard
  • Uttagsavgift
   1,5 % lägst 35 kr.
  • Valutapåslag
   1,75 %.
  • Bonussystem
   Bonusen används genom att växla in värdecheckar hos Coop eller på erbjudanden i poängshoppen.
  • Läs hela recensionen
 • Komplett Bank

  0,5 % bonus på bensin och allt du handlar hos alla bensinstationer.

  0,5 % bonus på alla varuköp.
  1 % bonus på alla varuköp över 20 000 kr.
  4 % på alla köp på Komplett.se.

  Reseförsäkring för dig och din familj.

  0,5 % bonus på mat och alla andra varuköp
  1 % bonus på alla varuköp över 20 000 kr
  4 % bonus på komplett.se
  Max kredit: 100 000,-
  Räntefri kredit: 50 dagar
  Årsavgift: 0 kr
  Åldersgräns: 20 år
  Delbetalning vid varuköp: Eff. ränta 23,63 %, 1 000 ö/12 m. Tot: 1 198
  • Bonus
   0,5 % bonus på alla varuköp, 1 % bonus på alla varuköp över 20 000 kr och 4 % på alla köp på Komplett.se.
  • Försäkringar
   Reseförsäkring, ID-Stöldförsäkring och Köpskydd kreditkort ingår.
  • Ränta
   21,40 %
  • Cashback
   Ja du kan ta ut bonusen som cashback.
  • Bensinrabatt
   1 % hos alla bensinstationer.
  • Inkomstkrav
   Framgår inte.
  • E-faktura
   0 kr
  • Aviavgift
   35 kr (Pappersfaktura).
  • Korttyp
   Mastercard
  • Uttagsavgift
   0 kr
  • Valutapåslag
   1,75 %
  • Andrafördelar
   Valfri uppskjuten betalning vid enskilda köp.
  • Läs hela recensionen
Hitta ditt perfekta kreditkort
Matkort - kreditkor med rabatt på mat

Här är de matkort vi gillar bäst. Dessa kreditkort har också andra fördelar som bensinrabatt, rabatter hos olika butiker gratis föräkringar, flygbonus m.m.

Komplett Bank kreditkort ger 1% rabatt på mat och alla andra varuköp. Du får också 2% rabatt när du handlar på Internet. Vi tycker att Komplett-kortet är det bästa matkortet!

Coop Mastercard ger 0,5% bonus på mat och varuköp överallt + mellan 0,5% – 5% bonus på allt du handlar hos Coop. Kom ihåg att du måste vara eller bli medlem av Coop för att kunna bli beviljad Coop Mastercard.

Komplett Bank kreditkort ger 1% rabatt på mat och alla andra varuköp. Du får också 2% rabatt när du handlar på Internet.

Alla bör ha ett matkort – alltså ett kreditkort som ger rabatt på mat och andra varuköp

De flesta människor har ett behov av att köpa mat och dagligvaror i butiken. Många spenderar väldigt mycket pengar på mat varje månad, speciellt barnfamiljer. Varför inte få rabatt på mat och andra varuköp varje gång du handlar när du kan?

Ett av de enklaste sätten att få rabatt på mat är att ha ett kreditkort med rabatt och bonus på mat och allt du handlar. Dessa kreditkorten går under olika namn som matkort, bonuskort, och rabattkort. Med ett matkort kan du få rabatt och bonus varje gång du handlar på butiken. 

Mat och varukostnaden för en familj på fem kan fort komma upp till 10 000 kr i månaden. Med bara 1% i rabatt på mat kommer man upp i en årlig bonus på 1200 kr. Klarar du att få 2% i bonus blir den årliga bonusen 2400kr, inte så illa.

Vår vinnere för bästa matkort är Komplett Bank Mastercard och Coop Mastercard. Båda korten är bra, vilket kort du får bäst rabatt på beror på var du handlar. Komplett-kortet ger 1% bonus på alla varuköp, medan Coop Mastercard ger 0,5 poäng bonus per krona handlat med kortet. Denna poängsumman motsvarar 0,5% i bonus.

Handlar man på Coop med Coop Mastercard får man extra bonus med kortet. Genom att handla på Coop kan man få upp till 5% bonus på kortet. För varje 1000-lapp man handlar för varje månad går procentsatsen upp. Handlar du för över 1000 kr får du 1% på allt du köper över 1000 kr. Så fortsätter det varje tusenlapp till du kommer upp till 5000 kr, då du får 5%i bonus på allt du handlar för över 5000 kr i månaden.

Coop bonusen kommer i tillägg till den vanliga bonusen på 0,5%.

Mat tar en stor del av levnadskostnaden varje månad

Mat är en nödvändighet för att kunna leva. Alla människor måste äta varje dag, det gör att maten sticker för många människor av med den största månadskostnaden varje månad. Folk handlar mat på olikt sätt, några handlar ekonomiskt och kollar alltid priset medan någon inte ser så noga på prisen men handlar det man vill ha. Någon handlar ekonomiskt och andra gör det inte. Oavsett vilket sätt du handlar på så måste blir den totala kostnaden för mat och dagligvaror stor för de flesta normala människor och speciellt för barnfamiljer.

Eftersom mat totalt sätt kostar mycket finns det mycket pengar att tjäna på att handla mat smart

Att spara pengar går ut på att köpa en vara man oavsett måste köpa till ett billigare pris. Många lurar sig själv till att köpa billigare varor man inte behöver, det spar man inga pengar på, det kostar pengar. Mat måste man ha, om man vill spara pengar är att minska matkostnaden ett mycket bra ställe att börja på. Då menar vi inte att man skall handla mindre mat än man behöver men att handla mat på ett billigare och smartare sätt.

Det enklaste sättet att betala mindre för maten, utan att ändra sina vanemönster är att skaffa ett kreditkort med rabatt på mat och dagligvaror. Med ett matkort, det vill säga ett kreditkort med rabatt på mat och dagligvaror, kan du handla exakt de samma varorna du alltid handlar men samtidigt få rabatt och bonus på allt du handlar. Då sparar du pengar!

Om du vill spara mer pengar på mat kan du jämföra priserna på de olika märkena i butiken. Här kan det vara mycket pengar att spara. Skillnaden i pris på samma vara men med olikt varumärke kan vara mycket stor. Prisskillnaden ligger ofta på mellan 10-30% och mer i vissa fall.

För att handla mest möjligt smart kan du alltså göra flera saker:

 1. Undvika att handla varor du inte behöver.
 2. Jämför pris på samma vara och handla den billigaste som du är nöjd med.
 3. Använd ett matkort så att du får rabatt på allt du handlar.

Ett annat sätta att spara pengar på mat är att inte storhandla. 

Många tänker att man spar pengar när man går till butiken för att storhandla. Detta stämmer inte alls. Problemet med att storhandla är att det är lätt att slänga ner alla möjliga produkter i vagnen, också de varor man egentligen inte behöver. Det billigaste sättet att handla är att skriva ner allt man behöver på en lista innan man går till butiken och hålla sig till listan. Då får man inte med sig varor hem man inte behöver.

Dagligvarukedjor/Matvarukedjor i Sverige:

Hemköp, Willys, Coop, Eurocash, ICA, Netto, City Gross, Lidl och Picard.

AGs, City Gross, Coop, Domus, Eko, Hemköp, Nära Dej, Eurocash, Ica, Maximat, Konsum, Lidl, Lifvs, Netto, Pressbyrån, Servus, 7-Eleven, Tempo, Time, Vi-butikerna, Vivo och Willys.