Bästa kreditkorten 2023 – jämför bonusar och hitta det bästa kreditkortet

Söker du efter det bästa kreditkortet 2023? Vilket kreditkort som passar bäst för dig beror på vad du ska använda det till och vilka förmåner du är intresserad av. Olika faktorer som kan vara viktiga att jämföra är ränta, årsavgift, räntefria dagar och kreditnivå. 

 

3 smarta tips för dig som vill skaffa ett kreditkort

När du ska hitta det bästa betalkortet bör du utgå från dig själv och dina behov. Hur ofta kommer du att använda det och vill du ha en hög bonus? Det kan finnas olika krav för att du ska kunna bli beviljad det bästa kreditkortet 2023, som att du inte bör ha för många lån eller ha någon skuld hos Kronofogden.

Undvik att ta ut kontanter

Det kan kännas lockande att ta ut kontanter från bankomat med ditt kreditkort, men det är oftast en dålig idé. Att ta ut kontanter brukar ofta vara förknippat med en avgift, samtidigt som du får betala högre ränta och inte får någon räntefri period. När du betalar direkt med kreditkortet riskerar du inte att missa bonus och poäng när du handlar.

Minska risken för straffavgifter

Att missa en fakturainbetalning kan leda till att du måste betala in en straffavgift. Detta kan sänka din kreditvärdighet, och du kan även få onödiga avgifter om du överskrider kortets kreditgräns. De flesta kort har en app kopplad till sig, där du kan se ditt saldo. Med hjälp av appen kan du följa saldo, bonuspoäng och de betalningar som behöver göras.

Skaffa kortskydd

Om ditt kort blir stulet eller om du tappar bort det har du med kortskydd möjlighet att rapportera detta till din bank. De kan omgående hjälpa dig att avbryta kortet så att du inte råkar ut för bedrägerier där andra köper saker på ditt kort. Du kan också få försäkringar på de bästa kreditkorten 2023 när du köper resor eller produkter, så att du får pengarna tillbaka om produkten är skadad eller om resan blir inställd.

Kreditkort utan årsavgift

När du söker efter det bästa kreditkortet 2023 kan det vara klokt att välja ett utan årsavgift. Om du väljer denna typ av kort får du alla förmåner och fördelar, samtidigt som du sparar pengar på årsavgiften. Du kan få reseförsäkring, ekonomisk överblick och en ekonomisk buffert. När kreditkortsbolagen tar ut en årsavgift är detta en fast avgift som kommer en gång varje år på din kreditkortsfaktura. När du väljer det bästa kreditkortet 2023 utan årsavgift kan du spara hundratals upp till tusentals kronor varje år.

Cashback och bonusar för kreditkort 2023

Cashback är ett bonusprogram där du kan få bonus direkt i pengar och inte behöver hålla reda på poäng. Du kan med bonus få tillbaka en viss procentsats på alla dina köp, och får återbäringen insatt på ditt konto en gång per år. När du har ett bonuskort får du bonuspoäng per krona om du använder kortet. Men det går vanligtvis inte att få poäng när du tar ut kontanter, när du för över pengar mellan konton eller när du betalar fakturor.

Topp 5 kreditkort 2023 

Bank Norwegian Visa

Med det här kortet får du 0,5 % cashback på allt som du handlar. Du får reseförsäkring kompletterat med avbeställningsskydd och 0,5 % cashpoints i bensinrabatt. Det som gör detta till det bästa kreditkortet 2023 är den låga aviavgiften och att du inte behöver betala avgift när du gör uttag. Detta är ett fullödigt kreditkort som alltid ger dig cashpoints när du använder det, vilket gör det möjligt för dig att spara till semestern under hela året.

Remember Flex

Om du väljer Remember Flex får du ett av de bästa rabattprogrammen på marknaden, där du kan få ända upp till 25 % rabatt i mer än 300 webbutiker. Du får också en reseförsäkring där avbeställningsskydd ingår. Om du tycker om att resa mycket finns det flera fördelar med det här kortet då du kan få rabatt på hyrbil, hotell och andra reseprodukter. Detta innebär också att det här är det bästa kreditkortet 2023 företag, då många behöver resa i tjänsten.

Swedbank Betal- och Kreditkort MasterCardSwedbank betal och kreditkort mastercard

Här får du en övre kreditgräns på 100 000 kronor och slipper årsavgift. Du får alla dina köp samlade på månadsfaktura eller kan betala hela beloppet direkt. Med detta kort får du även en gratis reseförsäkring när minst halva beloppet på resekostnaden betalas med kortet. Du kan få köpgaranti på ett antal produkter, som hemelektronik och vitvaror.

Resurs Classic

Det här är ett kostnadsfritt kreditkort där du får flexibla betalningsalternativ. Du kan handla först och få fakturan nästkommande månad, med upp till två månaders kredit. Kortet är enkelt att använda och erbjuder flexibla möjligheter att handla på kredit.

Resurs Gold

Det här kreditkortet låter dig samla bonuspoäng som du kan omvandla till upplevelser, resor och fina produkter som du kan lösa ut i poängshoppen som tillhör Resurs Gold. Vi valde detta till ett av de bästa kreditkorten 2023 tack vare friheten, där du kan få sex månaders delbetalning räntefritt och även två månaders räntefri kredit.

Fördelar och nackdelar

Här nedan kan du läsa om både för- och nackdelar med de bästa kreditkorten 2023.

Fördelar

  • Alltid tillgång till pengar så länge krediten inte utnyttjats helt för plötsliga utgifter
  • Längre kreditperioder
  • Möjlighet till reseförsäkring med ersättning om till exempel bagage blir försenat
  • Möjlighet till cashpoints eller rabatter på dina köp

Nackdelar

  • Risk att missa att betala tillbaka och därmed få straffavgifter
  • Risk att övertrassera genom att bli för bekväm med krediten

FAQ

Hur kan jag hitta det bästa kreditkortet 2023?

Det kan vara svårt att hitta rätt kreditkort då många faktorer först behöver vägas in. Titta på årsavgiften, om du inte använder kortet så ofta är kreditkort utan årsavgift ett bra val. Du kan också behöva se över räntan, om du får bonus och förmåner som försäkringar samt vilken nivå din bonus ligger på.

Kan jag beviljas det bästa kreditkortet 2023?

För att få det kreditkort du söker behöver du möta kreditbolagets krav. Du kan ofta behöva ha en årsinkomst på över 100 000 kronor samt vara utan anmärkningar hos Kronofogden.

Vilket är det bästa kreditkortet 2023 utan årsavgift?

Vi rekommenderar Bank Norwegian Visa som har ett generöst bonussystem och där du slipper betala avgift när du tar ut kontanter.