Ingo-kort

Ingo kortet
Ingo kortet
är ett kort som endast kan användas till att betala drivmedel på Ingo och Circle K. Detta kortet har inga rabatter och det är inte ett kreditkort. Det finns också ett kort som heter Ingo Mastercard, detta är ett kreditkort men ger inga rabatter.

Om du vill ha rabatter hos Ingo finns det andra bra alternativ med kort som ger rabatt på drivmedel på Ingo och på alla andra bensinstationer.

 1. Bank Norwegian Visa – 0,5% cashpoints hos alla bensinstationer och på allt annat du handlar med med kortet.
 2. Re:member Flex – Upp till 25% rabatt hos över 300 webbutiker.
 3. Komplett Bank Mastercard  1% rabatt hos alla bensinstationer och i tillägg får du 1% i bonus på allt annat du köper med kortet och 2% på allt du köper online.
 • re:member flex

  15 öre per liter hos Preems bemannade stationer.

  Marknadens kanske bästa rabattprogram som ger dig upp till 25% rabatt i över 300 webbutiker.

  Reseförsäkring med avbeställningsskydd. Rabatt hos 15 hyrbilsföretag, booking.com och många andra hotellbokingsföretag.

  15 øre rabatt hos Preem
  Upp till 25 % rabatt hos över 300 webbutiker.
  Rese- & avbeställningsförsäkring.
  Max kredit: 100 000 kr
  Räntefri kredit: 56 dagar
  Årsavgift: 0 kr
  Åldersgräns: 20 år
  Effektiv ränta 16,01 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2023-01-01)
  • Bonus
   Upp till 25 % bonus hos över 300 webbutiker. 15 öre per liter hos Preems bemannade stationer.
  • Försäkringar
   Kompletterande reseförsäkring ingår.
  • Ränta
   9,74 % - 24,74 %.
  • Cashback
   Rabatter via Re:member Reward
  • Bensinrabatt
   15 öre per liter hos Preems bemannade stationer.
  • Inkomstkrav
   100 000 kr
  • E-faktura
   0 kr
  • Aviavgift
   29 kr (pappersfaktura) - 39 kr från 1 April.
  • Korttyp
   Mastercard
  • Uttagsavgift
   3% minst 35 kr.
  • Valutapåslag
   1,75%.
  • Läs hela recensionen
 • Bank Norwegian Visa

  0,5% Cashpoint bonus på allt du tankar.

  0,5 % i cashpoints på allt du handlar upp till 100 000 kr per år.

  Bästa resekortet 2021. Upp till 10 % cashpoint-bonus på flygresor hos Norwegian. All bonus kan användas till köp av flygresor hos Norwegian. Reseförsäkring med avbeställningsskydd.

  0,5% i cashpoints hos alla bensinstationer.
  0,5% cashpoints på alla andra köp.
  Ingen kontantuttagsavgift.
  Max kredit: 100 000 kr
  Räntefri kredit: 45 dagar
  Årsavgift: 0 kr
  Åldersgräns: 20 år
  Ex. vid uppskjuten betalning: effektiv ränta 21,93 %, 15 000 kr ö/12 mån. Tot: 16 673 kr.
  • Bonus
   0,5 % i cashpoints på allt du handlar på köp upp till 100 000 kr per år. Upp till 10 % Cashpoints på flygresor hos Norwegian.
  • Försäkringar
   Reseförsäkring med avbeställningsskydd.
  • Ränta
   19,99 %
  • Cashback
   Ja (i form av cashpoints)
  • Bensinrabatt
   0,5 % i cashpoints hos alla stationer.
  • Inkomstkrav
   Framgår inte
  • E-faktura
   0 kr
  • Aviavgift
   45 kr (pappersfaktura)
  • Korttyp
   VISA
  • Uttagsavgift
   0 kr. Ingen avgift för kontantuttag i Sverige och utomlands.
  • Valutapåslag
   1,75 %
  • Läs hela recensionen
Hitta ditt perfekta kreditkort

Om Ingo-kortet

Ingo-kortet är ett betalkort som inte har årsavgift och kan endast användas till drivmedel. Kortet gäller på alla INGO-stationer i Sverige och Danmark. Kortet ger inga rabatter, inga poäng eller återbäring. Det är alltid priserna på skyltarna som gäller för alla. Kortet gäller också på samtliga Circle K stationer i Sverige, Danmark och Norge.

När du använder ditt Ingo-kort till att betala för drivmedel skickas en faktura till dig en gång i månaden för alla dina inköp med INGO-kortet. Det går att betala med e-faktura eller pappersfaktura. Med pappersfaktura tillkommer en avgift på 25 kronor.

Med INGO-kort har du även tillgång till en talsvarstjänst och tillgång till Mina Sidor på ingo.se.

Kortutgivare är Circle-K.

Ingo Mastercard

Ingo har också ett annat kort som heter Ingo Mastercard. Kortet har ingen årsavgift och kan användas i hela världen, precis som alla andra mastercard.

När du tecknar ett INGO Mastercard får du en feltankningsförsäkring på köpet. Om du av misstag råkat tanka din bil med fel drivmedel täcks din kostnad upp till 5000 kronor.

Väljer du att betala via e-faktura eller autogiro tillkommer ingen faktureringsavgift. Om du väljer pappersfaktura, tillkommer en faktureringsavgift på 25 kr. Du ansluter till e-faktura via din internetbank när du har fått ditt INGO Mastercard.

Bra att veta om INGO Mastercard

Ett kort som fungerar i hela världen
Det är tryggt att ha INGO Mastercard i plånboken, det ger dig möjlighet att betala på flera miljoner inköpsställen i världen. Behöver du kontanter kan du även ta ut pengar i uttagsautomater (avgift tillkommer).

Kan användas som familjekort

Alla i din familj som är över 18 år kan få ett familjekort. Då samlas alla hushållets köp på samma faktura och du får bra överblick på de totala utgifterna.

Betala som det passar dig

Ingo Mastercard fungerar som ett vanligt kreditkort. Du får din faktura runt den 20:e varje månad. Du kan bestämma hur du ska betala hela fakturan eller om du vill delbetala. Delbetalar du måste du betala minst 5% av fakturabeloppet, ränta tillkommer då.

Du kan logga in på min sida för att se dina fakturor och få en överblick över dina senaste köp. På nätet kan du handla med Mastercard Secure code. Tjänsten ger dig ökad trygghet genom att du vid varje köptillfälle får en engångskod via SMS.

Sms-saldo
Du kan också få information om din saldo, utestående belopp från förra faktura samt brytdatum för nästa faktura direkt till din mobil på SMS till en kostnad av 2 kr/sms + eventuella operatörsavgifter.

Prislista Ingo Mastercard:

Årspris 0 kr
Årspris familjekort 0 kr
Valutaväxlingspåslag för köp och uttag utomlands 2%
Kontantuttagsavgift i Sverige och utomlands 2% på uttagsbeloppet, dock lägst 35 kr.
Vid delbetalning
Kreditränta** 14,50%
Effektiv ränta 16,31%
Övriga avgifter
Fakturaavgift (ej vid e-faktura) 25 kr
Ersättningskort 100 kr
Expressförsändelse av kort med post inom Sverige 350 kr
Försändelse av kort utanför Sverige 250 kr
Kopia av faktura 30 kr
Kopia av köpnota 75 kr
Påminnelseavgift 50 kr
Överstrasseringsavgift 50 kr
Amorteringsplansavgift 150 kr
Inkassokravavgift 180 kr
Vid inkasso löper vid var tid gällande kreditränta.

Effektiv ränta Ingo Mastercard

**Avtalet löper under ett år i taget. Krediträntan uppgår till 14,50% per år. Den effektiva räntan, beräknad på ett kreditbelopp om 15 000 kr och en pappersfakturaavgift på 25 kr (ej vid e-faktura) är 16,31%. Det sammanlagda belopp som ska betalas vid fullt utnyttjande av kreditbeloppet under ett år är 17 294 kr. Lägsta belopp att betala är 5% av den totala skulden varje månad.

Ingo Mastercard ges ut av SEB Kort Bank AB.

Vanliga frågor

 • Vad är ett bensinkort?

  Ett bensinkort är ett kallenamn på ett kreditkort som ger rabatt eller bonus när man tankar bilen med drivmedel som bensin och diesel.

 • Vad är ett bonuskort

  Ett bonuskort är ett kreditkort som ger bonus, rabatt eller cashback när du handlar varor med kreditkortet. Ofta ger bonuskort generell bonus på alla varuköp som görs med kortet.

 • Vad är ett resekort?

  Ett resekort är ett kreditkort som ger fördelar i förbindelse med resan som tex reseförsäkring och rabatter hos hybilsföretag och andra relaterade produkter och tjänster som är bra att ha när man reser utomlands eller inrikes.

 • Vad är ett kreditkort?

  Ett kreditkort är ett betalningskort där användaren handlar på kredit för att betala tillbaka senare. Kortutgivaren, oftast en bank, lånar ut pengar(ger kredit) till användaren. Användaren betalar tillbaka senare. Betalas hela krediten tillbaka vid första förfallet är köpet räntefritt. För all kredit som inte blir betalat vid det första förfallet betalar användaren ränta på. Kreditkort är oftast ett fysiskt kort utformat i plast, men kan också vara virituella kort som man använder genom att handla på nätet eller med sin mobiltelefon.

 • Vad är kreditgräns?

  Kreditgränsen är den största krediten man kan ha utestående på ett kreditkort. Har man en kreditgräns på 100.000 kr betyder det att man inte kan vara skyldig banken mer än 100.000 kr på detta kortet.

 • Får man alltid max kreditgräns i kreditt när man blir beviljad ett nytt kort?

  Nej, oftast blir man först beviljad en lägre kredit än maxgränsen på kreditkortet. Om man sköter återbetalningarna kan man få en höjd kreditgräns med tiden.

 • Vilket kreditkort är bäst?

  Det finns inget facit på vilket kreditkort som är det bästa kortet. Olika kreditkort passar olika bra till olika personer. Det viktigaste när man skall hitta ett kreditkort är att hitta ett kreditkort som passar till sina egna behov.

 • Spelar det någon roll om kreditkortet är Mastercard eller Visa?

  Det spelar väldigt liten roll om du har ett Mastercard eller ett Visa, det påverkar inte fördelarna på kortena. Bägge system är globala och fungerar i de flesta länder i världen. För att gardera sig kan man ha minst ett av vardera kort.

Ansökningskrav

Du är över 18 år.

Vår värdering av Ingo Kort


Om Ingo

Ingo introducerades i Sverige och Danmark som varumärke i 2014.  startades 1978 och är en del av kanadensiska Alimentation Couche-Tard Inc¨, som också äger Circle K. Det är ett företag/varumärke som fokuserar på automatstationer och låga priser. Stationerna är trimmade, uttänkta och standardiserade. Ingo har idag ca 445 bensinstationer i Sverige och Danmark.

Ingo var ursprungligen varumärket Jet som användes av Statoil på licens från ConocoPhilips. När Alimentation Couche-Tard Inc köpte Statoils stationer i Sverge valde man istället att ta bort varumärket Jet och istället skylta om stationerna till varumärket Ingo.