Hur får man mest ut av sitt bensinkort?

få mest ut av ditt bensinkort

Tycker du att du betalar för mycket pengar på bensin? Det finns sätt att spara pengar på bensin och drivmedel.

Få mest ut av ditt bensinkort – var smart och få rabatt när du tankar!

Det finns mycket att spara på att ha ett bensinkort eller drivmedelskort som de också kallas.

-Du kanske undrar om du har något att vinna på att använda ett bensinkort?

Fråga dig själv om du vill ha rabatt varje gång du tanker bilen. Om svaret är ja så har du användning för ett bensinkort. Med rätt kort för dig så kan du spara pengar varje gång du tankar.

Huvudanledningen med ett kreditkort som ger rabatt på drivmedel och bensin är i huvudsak att spara pengar på bensin, men det finns också andra fördelar med att ha ett sådant kort. Vi skall se på vilka fördelar du kan få med ett bensinkort.

Det är många fördelar med ett bensinkort

 • Du får billigare drivmedel och bensin varje gång du tankar – vilken rabatt du får beror på vilket bensinkort du har. Se på vår översikt på bästa bensinkort. Om du till exempel har kortet Komplett Bank Mastercard eller Ikano Visa får du 1% rabatt på alla bensinstationer vilket motsvarar 13 öre per liter om du har ett literpris på 13 kr. Har du tex bensinkortet Preem Mastercard får du 25 öre rabatt hos bemannade Preem Stationer eller 10 öre i rabatt per liter på Preems obemannade stationer men du får ingen rabatt hos andra bensinstationer.
 • Du får ofta rabatt på allt du köper på den specifika bensinstationen bensinkortet har rabatt på i tillägg till att du får rabatt på själva drivmedlet. Några kort har erbjudanden på sin egen station och bonus på allt du handlar förutom hos de konkurrerande bensinstationerna. Med tex Preem Mastercard har du 1% rabatt på allt du handlar utanför Preem men inte hos de konkurrerande bensinstationerna. Så du får 1% i bonus när du handlar mat i butiken och allt annat du handlar.
 • Med ett kreditkort har du alltid pengar tillgängligt i reserv om du behöver göra eller köpa något.
 • Du har andra fördelar på kreditkortet i tillägg till drivmedelsrabatten. I princip alla bensinkort har också andra fördelar på kortet i tillägg till drivmedelsrabatter. Vanliga andra fördelar är reseförsäkring inkluderat på kortet, rabatt på hyrbil, rabatt eller bonus på allt du handlar i en bestämd bransch, betala räkningar kostnadsfritt genom Betalo osv.
 • Kortet kan hjälpa dig att hålla kontroll på hur mycket pengar du faktiskt använder på bensin och drivmedel. Detta kan vara bra för dig som har ett företag som ger kompensation till de ansatta som åker bil eller till dig som är ansatt och får kompensation av din arbetsgivare för bilkörning i jobbet eller till och från jobbet.
 • Flera kort har något som heter tanka fel försäkring som betyder att du får hjälp om du har tankat fel drivmedel i tanken och måste rensa motorn på bensin eller diesel.

Vi rekommenderar kreditkortet från Komplett Bank och Ikano kreditkort som bensinkort just på grund av att du får rabatt med dessa kortena på alla bensinstationer i tillägg till att korten ger dig andra fördelar. Beroende på var du bor eller var du tankar kan det också vara bra att ha Preem Mastercard, OKQ8 Visa, Circle K Mastercard eller Shell Mastercard. Detta är bensinkort som bara ger bensinrabatt när du tankar hos den specifika bensinstationen. Se alla kort på vår lista bästa bensinkort.

Flere saker att tänka på när du använder ditt bensinkort och kreditkort generellt

 • Använd ditt bensinkort til drivmedel och till drivmeldelsrelaterade utgifter eller använd kortet till annat som du får rabatt på. Med andra ord, använd kortet på det som du har något att tjäna på.
 • Inte var alltför lojal mot en bensinstation. Tanka bilen där du får det bästa priset.
 • Ta inte ut pengar från bankomater, kassor eller butiker osv då det ofta tillkommer avgifter på kortet i samband med att du tar ut pengar på kortet.
 • Inte övertrassera din kreditlimit – då får du extra avgifter.
 • Alltid betal räkningarna i tid så att du inte får extra avgifter. Betala helst allt du har använt på kortet varje månad så att du inte heller behöver betala ränta på pengarna du använder på kortet.
 • Lär dig PIN koden utantill.
 • Pröva att ha koll på vilka tidspunkter just din bensinstation har de bästa priserna. Jämför priset med andra bensinstationer. Det hjälper inte om du får rabatt om den bensinstationen du tankar på är mycket dyrare än de konkurrerande stationerna.

Kom ihåg att om du inte är strukturerad och inte betalar av de månatliga utgifterna på kortet och delbetalar krediten du har använt på kortet istället för att betala hela summan så får du betala ränta på det beloppet som går vidare till nästa månad. Om du börjar att få ränteutgifter på kortet är det i princip omöjligt att spara några pengar på att använda ett kreditkort.

Om du är alltför lojal till en bensinstation kan du förlora pengar. Följ med till priset hos flera bensinstationer om du har chansen.

Är du ute efter ett helt annat kreditkort? Då kan du jämföra kreditkort på vår kreditkortlista eller till exempel se vår lista bästa resekort.