Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

"*" indicates required fields

Hidden
Hidden

FAQ

Svar på de vanligaste frågorna om lån och kreditkort

Det är inte alltid så lätt att hålla koll på alla termer och begrepp. Därför har vi samlat de vanligaste frågorna inom lån, kreditkort och ekonomi. Är det en fråga vi inte har svarat på – så får du gärna kontakta oss.

 

 • Vad är kreditkort?

  Kreditkort är ett kort som använder krediter som betalning istället för vanliga pengar. Krediter är pengar du har lånade som måste återbetala inom en viss tidsperiod. Olika kreditkort har olkia fördelar typ gratis reseförsäkringar, skydd från bedrägeri, rabatt på drivmedel, bonus på internet-köp och bonus på alla andra varuköp.

 • Hur kan jag avbryta mitt kreditkort?

  Kontakta banken som gav dig kreditkortet. Det är lättast att göra detta via deras webbplats. Gå till den här sidan med alla kreditkort. Tryck på den gröna knappen så kommer du till bankens webbplats för kortet. Här kommer du att kunna kontakta banken och avbryta kreditkortet.

 • Vad är kreditgräns?

  Kreditgränsen är den största krediten man kan ha utestående på ett kreditkort. Har man en kreditgräns på 100.000 kr betyder det att man inte kan vara skyldig banken mer än 100.000 kr på detta kortet.

 • Får man alltid max kreditgräns i kreditt när man blir beviljad ett nytt kort?

  Nej, oftast blir man först beviljad en lägre kredit än maxgränsen på kreditkortet. Om man sköter återbetalningarna kan man få en höjd kreditgräns med tiden.

 • Vilket kreditkort är bäst?

  Det finns inget facit på vilket kreditkort som är det bästa kortet. Olika kreditkort passar olika bra till olika personer. Det viktigaste när man skall hitta ett kreditkort är att hitta ett kreditkort som passar till sina egna behov.

 • Spelar det någon roll om kreditkortet är Mastercard eller Visa?

  Det spelar väldigt liten roll om du har ett Mastercard eller ett Visa, det påverkar inte fördelarna på kortena. Bägge system är globala och fungerar i de flesta länder i världen. För att gardera sig kan man ha minst ett av vardera kort.